Ervaring Header Image

Rebalancing

images1PMECYSTRebalancing is een lichaamsgericht proces waarbij lichaamswijsheid als ingang wordt gebruikt voor bewustwording en persoonlijke groei. Elke sessie is een combinatie tussen gesprek en lichaamswerk. In het gesprek en via aanraking help ik je gewaar te worden wat er voelbaar is in je lijf, en waar dat aan raakt in je leven. De inzichten die ontstaan, helpen je om je eigen grenzen te herkennen, en te weten wat je wilt en nodig hebt. Waardoor je makkelijker keuzes kunt maken die bij je leven passen.

Op weg naar innerlijke vrijheid
In een gezond lichaam is alles in beweging. Alleen dan kan het optimaal functioneren. Onverwerkte ervaringen en emoties verstoren deze dynamiek, waardoor fysieke klachten kunnen ontstaan. In een sessie kijken we naar wat er zich vastgezet heeft. Niet om het te willen fiksen, want dat versterkt juist de dynamiek van vastzetten. Door aandacht te geven aan emoties, gevoelens en ervaringen, worden ze erkend en doorvoeld en kunnen ze een plek krijgen. De spanning kan zo ontladen. Als opgeslagen oude spanning vrijkomt geeft dit een nieuwe ruimte om nog meer vanuit je eigenheid en levenslust je leven te leven.

Rebalancing is een eclectische mix van zachte, luisterende aanraakmethoden (cranio sacraal), diepe bindweefseltechnieken (Rolfing), vloeibare vormen (Trager), ademwerk (bio-energetica) en mindfulness.

Wanneer kies je voor Rebalancing?

  • Als je beter wilt leren voelen of als┬áje preciezer wilt luisteren naar je lichaamstaal.
  • Als je meer balans wilt tussen hoofd en lijf
  • Bij emotionele of psychosomatische klachten, zoals vermoeidheid, slaapproblemen, trauma, burn-out, kortademigheid, piekeren, somberheid, verlies en rouw, angst, boosheid, verdriet.

Praktisch

  • Een sessie duurt 1 uur tot 5 kwartier.
  • De sessie vindt deels plaats op een massagetafel. In overleg gebruik ik massageolie.
  • Vaak zijn er meerdere sessies nodig.