Ervaring Header Image

Onze psychische problemen worden vaak niet opgelost op het niveau waarop ze ontstaan, maar kunnen wel veranderen als we ruimer worden. Als we dieper ontspannen in ons lichaam. Mia Leijssen

Rebalancing

images1PMECYSTRebalancing is een lichaamsgerichte begeleiding om meer zicht te krijgen op jezelf en je persoonlijke ontwikkeling te verdiepen. Om zo het contact met jezelf en de verbinding met je omgeving te verbeteren. Elke sessie is een combinatie tussen gesprek en lichaamswerk. In het gesprek en via aanraking help ik je gewaar te worden wat er voelbaar is in je lijf, en waar dat aan raakt in je leven. De inzichten die ontstaan, helpen je om je eigen grenzen te herkennen, en te weten wat je nodig hebt. Waardoor je makkelijker keuzes kunt maken die bij je leven passen.

Hoe werkt het
In een gezond lichaam is alles in beweging. Alleen dan kan het optimaal functioneren. Onverwerkte ervaringen en emoties verstoren deze dynamiek, waardoor klachten kunnen ontstaan. In een sessie kijken we naar wat er zich vastgezet heeft. Niet om het te willen fiksen, want dat versterkt juist de dynamiek van vastzetten. Door aandacht te geven aan emoties, gevoelens en ervaringen, worden ze erkend en doorvoeld. En er kan veel veranderen als gevoelens en emoties weer ervaren worden. Vanuit een ruimer bewustzijn en diepere ontspanning ga je meer verbinding en zelfacceptatie ervaren, waardoor nieuwe mogelijkheden vanzelf ontstaan.

Rebalancing is een eclectische mix van luisterende aanraakmethoden, bindweefseltechnieken, vloeibare vormen, ademwerk, focussen en mindfulness.

Wanneer kies je voor Rebalancing?

  • als je de tijd wilt nemen om stil te staan, stoppen met alsmaar bezig zijn, om te voelen wat er is
  • als je het gevoel hebt dat je vastgelopen bent
  • Als onzekerheid je in de weg zit
  • Bij emotionele of psychosomatische klachten, zoals pijn, burn-out, trauma, vermoeidheid, slaapproblemen, kortademigheid, piekeren, somberheid, eenzaamheid, verlies en rouw, angst, boosheid, verdriet.

Praktisch

  • Een sessie duurt 60 tot 75 minuten.
  • De sessie vindt deels plaats op een massagetafel.
  • Het aantal sessies is afhankelijk van de hulpvraag (meestal 5 tot 15 sessies).
  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk Rebalancing.

artikel: De kunst van het aanraken.
artikel: Rebalancing (Happinez)