Ervaring Header Image

Rebalancing

images1PMECYSTRebalancing is een persoonsgerichte begeleiding. Lichaamswerk en zelfonderzoek worden als ingang gebruikt om tot meer balans te komen tussen denken, voelen en handelen. Elke sessie is een combinatie tussen gesprek en lichaamswerk. In het gesprek en via aanraking help ik je gewaar te worden wat er voelbaar is in je lijf, en waar dat aan raakt in je leven. De inzichten die ontstaan, helpen je om je eigen grenzen te herkennen, en te weten wat je wilt en nodig hebt. Waardoor je makkelijker keuzes kunt maken die bij je leven passen.

Hoe werkt het
In een gezond lichaam is alles in beweging. Alleen dan kan het optimaal functioneren. Onverwerkte ervaringen en emoties verstoren deze dynamiek, waardoor fysieke klachten kunnen ontstaan. In een sessie kijken we naar wat er zich vastgezet heeft. Niet om het te willen fiksen, want dat versterkt juist de dynamiek van vastzetten. Door aandacht te geven aan emoties, gevoelens en ervaringen, worden ze erkend en doorvoeld. De spanning kan zo ontladen. Als opgeslagen spanning vrijkomt geeft dit een nieuwe ruimte om nog meer vanuit verbinding en levendigheid je leven te leven.

Rebalancing is een eclectische mix van zachte, luisterende aanraakmethoden (cranio sacraal), diepe bindweefseltechnieken (Rolfing), vloeibare vormen (Trager), ademwerk (bio-energetica), zelfonderzoek (focussen) en mindfulness.

Wanneer kies je voor Rebalancing?

  • Om meer zicht te krijgen op jezelf en om de verbinding met jezelf en je omgeving te verbeteren
  • Als onzekerheid je in de weg zit
  • Bij emotionele of psychosomatische klachten, zoals pijn, burn-out, trauma, vermoeidheid, slaapproblemen, kortademigheid, piekeren, somberheid, eenzaamheid, verlies en rouw, angst, boosheid, verdriet.

Praktisch

  • Een sessie duurt 1 uur tot 5 kwartier.
  • De sessie vindt deels plaats op een massagetafel.
  • Het aantal sessies is afhankelijk van de hulpvraag (meestal 3 tot 15 sessies).
  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk Rebalancing.