Praktijk Header Image

Vertrouwen in zelfhelend vermogen.

Shiatsu

Iedereen heeft wel eens last van pijn, vermoeidheid of spanningen. Regelmatig terugkerende klachten kunnen erg vervelend zijn. Zeker als onduidelijk is waar ze vandaan komen. Iokai shiatsu is een manuele therapie waarbij met handen en duimen druk wordt uitgeoefend op het lichaam. Waardoor je energie weer ongestoord kan stromen, zodat je je weer ontspannen en gezond voelt.

Hoe werkt het
Volgens de oosterse geneeskunde kent ons lichaam een uitgebreid stelsel van energiestromen, ook wel meridianen genoemd. De meridianen hebben een relatie met onze lichaamsfuncties en organen. Als er verstoring in de energiestroom ontstaat kan dit diverse klachten tot gevolg hebben . Het doel van shiatsu is om de balans te herstellen. Zo worden jouw lichaam en geest aangezet tot genezing.

Shiatsu & Cranio
Cranio sacraal is een zachte en subtiele vorm van aanraking. Door het ritme van het lichaam te volgen en te voelen waar de stagnatie in het bindweefsel zit, wordt het lichaam uitgenodigd om de maximaal mogelijke ruimte in te nemen. Cranio helpt het zenuwstelsel te reguleren, waardoor je op een nog dieper niveau kan ontspannen.

Hoe verloopt een sessie
We beginnen met een ori├źnterend gesprek waarin je iets verteld over hoe het met je gaat, en over de achtergrond van je klacht waarvoor je komt. Daarna begin ik met het geven van shiatsu. Je ligt hierbij op een massagetafel.┬á In een shiatsubehandeling gaan diagnose en behandeling in elkaar over. Meestal sluiten we de sessie af door even stil te staan bij wat je waarneemt in je lichaam. Dit om je lichaamsbewustzijn te vergroten en de veranderingen te integreren.

Wanneer kies je voor shiatsu

  • Als je meer ruimte en een diepere ontspanning wilt ervaren in jezelf.
  • Bij gezondheidsproblemen als gevolg van overbelasting en chronische stress.
  • Bij klachten zoals vermoeidheid, piekeren, slaapproblemen, hoofdpijn, rusteloosheid, pijnlijke spieren en/of gewrichten, maag en/of darmproblemen.
  • Bij vage of onduidelijke klachten (SOLK).
  • Voor verlichting en ondersteuning bij chronische klachten, waardoor het gevoel van welzijn verbetert.

Praktisch

  • Een sessie duurt gemiddeld een uur tot 5 kwartier
  • Shiatsu wordt traditioneel over makkelijk zittende kleding gegeven. In mijn praktijk heb je hier een keuze in. Je kunt ook kiezen om shiatsu te combineren met Rebalancing massage technieken.
  • Het aantal sessies is afhankelijk van de aard en de duur van de klacht.
  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk shiatsu therapie.