Praktijk Header Image

Vertrouwen in zelfhelend vermogen.

Shiatsu

Iedereen heeft wel eens last van pijn, vermoeidheid of spanningen. Regelmatig terugkerende klachten kunnen erg vervelend zijn. Zeker als onduidelijk is waar ze vandaan komen. Iokai shiatsu is een manuele therapie waarbij met handen en duimen druk wordt uitgeoefend op het lichaam. Waardoor je energie weer ongestoord kan stromen, zodat je je weer ontspannen en gezond voelt.

Hoe werkt het
Volgens de oosterse geneeskunde kent ons lichaam een uitgebreid stelsel van energiestromen, ook wel meridianen genoemd. De meridianen hebben een relatie met onze lichaamsfuncties en organen. Als er verstoring in de energiestroom ontstaat kan dit diverse klachten tot gevolg hebben . Het doel van shiatsu is om de balans te herstellen. Zo worden jouw lichaam en geest aangezet tot genezing.

Shiatsu & Cranio
Cranio sacraal is een zachte en subtiele vorm van aanraking. Door het ritme van het lichaam te volgen, te voelen waar de stagnatie in het bindweefsel zit en dit vrij te maken, wordt het lichaam uitgenodigd om de maximaal mogelijke ruimte in te nemen. Cranio helpt het zenuwstelsel te reguleren, waardoor je op een nog dieper niveau kan ontspannen.

Hoe verloopt een sessie
We beginnen met een oriƫnterend gesprek waarin je iets verteld over hoe het met je gaat en waarvoor je komt. Daarna ga je op de massagetafel liggen en begin ik met diagnose en behandeling, deze gaan in elkaar over. Shiatsu is een volledige lichaamsbehandeling, waarbij lichaam en geest tot rust komen. Het is aan te raden na de sessie wat tijd voor jezelf te nemen.

Wanneer kies je voor shiatsu

  • Voor preventie en ontspanning van lichaam en geest.
  • Bij klachten zoals chronische stress, vermoeidheid, piekeren, slaapproblemen, hoofdpijn, rusteloosheid, pijnlijke spieren en/of gewrichten, maag en/of darmproblemen.
  • Bij vage of onduidelijke klachten (SOLK).
  • Voor verlichting en ondersteuning bij chronische klachten, waardoor het gevoel van welzijn verbetert.

Praktisch

  • Een sessie duurt gemiddeld een uur tot 5 kwartier
  • Shiatsu wordt traditioneel over makkelijk zittende kleding gegeven.
  • Het aantal sessies is afhankelijk van de aard en de duur van de klacht.
  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk shiatsu therapie.