Ervaring Header Image

Aanraken is een directe vorm van communicatie. Een respectvolle aanraking maakt zichtbaar en voelbaar wat het lichaam te vertellen heeft.

Rebalancing

images1PMECYSTRebalancing is lichaamswerk waarbij we met aandacht luisteren naar de signalen van je lichaam, hoofd en hart, waardoor je jezelf beter leert kennen. Elke sessie is een combinatie tussen een gesprek, gewaar zijn en aanraking. Daarbij helpt een contactvolle aanraking je om aanwezig te zijn bij je eigen gevoelde ervaring. Hierdoor ga je beter je eigen grenzen herkennen en weten wat je nodig hebt. Waardoor je makkelijker keuzes kunt maken die nu bij je leven passen.

Hoe werkt het
In een gezond lichaam is alles in beweging en ervaar je ruimte en veerkracht. Onverwerkte ervaringen en onbewuste patronen verstoren deze dynamiek, waardoor klachten kunnen ontstaan. In een sessie word je uitgenodigd, vanuit het hier en nu, om werkelijk alles te voelen wat er in je leeft. Door naar het lichaam te luisteren en aandacht te geven aan lichaamssensaties, emoties, gevoelens en ervaringen, worden ze erkend en doorvoeld. En er kan veel veranderen als je meer contact krijgt met wat er in jou afspeelt. Vanuit een ruimer bewustzijn en diepere ontspanning ga je meer verbinding en zelfacceptatie ervaren, waardoor nieuwe mogelijkheden vanzelf ontstaan.

Rebalancing & trauma
Als een ervaring te snel, te onverwacht en te overweldigend voor je was, kan dit zich in je lichaam vastzetten. Je blijft dan als het ware vastzitten in een vecht, vlucht of bevriezingsreactie. Dit kan zich uitten als chronische stress, alertheid, snel geïrriteerd zijn, etc. Trauma kan ook ontstaan als er in onze kindertijd onvoldoende ondersteuning en veiligheid was. Dit kan veel invloed hebben op hoe je nu in het leven staat. Lichaamsgericht traumawerk helpt je op een zachte manier deze ervaringen te verwerken, zodat je vrij bent van identificatie met oude ervaringen en jij je steeds meer kan verbinden met je eigen kern. Ik maak hierbij gebruik van Somatic Experiencing en NARM.

Hoe verloopt een sessie
We beginnen met een oriënterend gesprek waarin je verteld hoe het met je gaat en wat je het liefst uit deze sessie zou willen halen voor jezelf. Jouw wens vormt de rode draad in onze samenwerking. Als je vraag helder is, gaan we het thema verder onderzoeken als je op de massagetafel ligt. De respectvolle aanraking, afgestemd op jouw grenzen, is bedoeld om je te helpen meer in je lichaam en je gevoel te komen. Vaak sluiten we af door nog even terug te kijken naar je wens waarmee we begonnen zijn. Dit helpt om de veranderingen die hebben plaatsgevonden te integreren.

Wanneer kies je voor Rebalancing?

 • Als je gezondheidsproblemen hebt als gevolg van overbelasting en chronische stress.
 • Wanneer je veel piekert en je meer rust in je hoofd wilt.
 • Als je worstelt met je emoties en gevoelens.
 • Voor ondersteuning bij het verwerken van traumatische ervaringen.
 • Als onzekerheid je in de weg zit.
 • Voor ondersteuning bij verlies en rouw.
 • Om je te verbinden met je eigen kern en weten waar je blij van wordt.
 • Bij fysieke klachten waarvan je het vermoeden hebt dat het een psychische oorzaak kan hebben, zoals hoofdpijn, slaapproblemen, nek-schouder en/of rugklachten, maag/darmklachten e.d.

Praktisch

 • Een sessie duurt gemiddeld een uur tot 5 kwartier.
 • Om je proces voldoende diepgang te geven is het zinvol om minimaal 5x te komen.
 • De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk Rebalancing.

Meer lezen?
artikel: De kunst van het aanraken.
artikel: Rebalancing (Happinez)
website: Rebalancing Nederland
website: Rebalancing centrum